Juventus – Bayern: sa reflectam cu calm!

Aceasta nu este o cronica , nu isi are sens momentul! Astazi nu dam note de multe ori subiective si seci. Astazi sa reflectam cu calm! Mai mult ca oricand acesta este momentul deciziilor solide. De ce? Pentru ca avem o echipa , domnilor! O echipa invinge , pierde , face meciuri mai bune sau mai slabe. O echipa insa mai si creste, acumuleaza experienta eliminand greselile trecutului si se perfectioneaza  in punctele  nevralgice.

Avem un diamant Pogba , avem un razboinic neobosit Vidal , avem vechi combatanti de fier precum Barzagli si Chiellini si o alta valoare adaugata , Bonucci. Si nu doar ei! Daca pana acum am construit cu migala o echipa care isi dorea sa se reafirme , acum trebuie SA DESAVARSIM UN BRAND! Stiu ca suna foarte economic, dar aceasta latura merge azi mana in mana cu progresul si performanta.

Aceasta infrangere clara ne va ajuta de 1000 de ori mai mult decat o victorie mincinoasa! Ne va ajuta sa evaluam mijloacele existente si cele ce trebuiesc procurate pentru telul final. Ne va da un imbold fantastic si o alta viziune asupra ansamblului. Roma nu s-a construit intr-o zi! S-a construit pe baza unor infrangeri dureroase ca aceasta , s-au adaugat pietre minutios sculptate solidului edificiu si s-a desavarsit forma sa finala. Iubim Juventus nu pentru trofee , vedete , forme fara fond si glorii efemere. Iubim Juventus pentru nucleul sau de valori si atitudinea darza , de neclintit. Atata vreme cat vom pastra aceste atribute vom fi Juventus si trofeele vor veni ca o consecinta a unei meticuloase pregatiri imbinate cu talentul. Poate par doar cuvinte goale , dar in sinea voastra stiti de ce ati ales Juventus si ati ramas alaturi de acest club in momente mult mai grele ca acesta!

Avem un antrenor care nu a uitat ce inseamna JUVENTUS SPIRIT si l-a impus ca pe o religie noii echipe. Fara asta nimic nu ar fi fost posibil! Acum cere un ajutor substantial de la conducere si va trebui sa il primeasca in conditiile in care laurii ni-i dorim cu toti. Avem doua campionate ale Italiei in doi ani (da , il includ cu o siguranta ce demonstreaza ceva si pe cel de anul acesta) , deja o Supercupa , o finala a Cupei Italiei si un sfert de finala Champions League. Nu e rau pentru doi ani de constructie, asa cum s-a dorit initial. Se poate spune asadar ca am realizat primii doi pasi fundamentali ai succesului. Am construit o echipa capabila sa lupte pentru un trofeu si am castigat deja acel trofeu.  URMEAZA AL TREILEA PAS SI CEL MAI GREU!

Drumul anevoios catre trofeul care ne lipseste de 17 ani! 17 ani , aproape cat le trebuie unora sa castige un campionat la masa verde. Drumul catre trofeul UEFA CHAMPIONS LEAGUE! Avem nevoie domnilor sa trecem la nivelul urmator. Si pentru asta pe langa nepretuita grinta si metodica organizare tactica italiana avem nevoie de talent si valoare reala. Sudoarea si daruirea te duc pana la un punct. De acolo intervin magia si calitatile native. Iar daca nu le ai in curte…le cumperi! Nu suntem Udinese , nu suntem Roma si nici o echipa multumita cu un succes sporadic. NOI SUNTEM JUVENTUS! Acest nume si acest brand se intretin cu evolutii de gala , cu adversari mari ingenunchiati in Arena torineza si nu numai. Conte are nevoie de intariri domnilor! De intariri care sa faca diferenta, de fotbalisti care sa ne treaca printr-o miscare magica catre pasul urmator. Nu ne mai putem ascunde si nu mai putem nega asta. Diferenta intre noi si cei putini cativa aflati deasupra noastra este „top playerul”! Probabil nu doar unul.

In primul rand conducerea va trebui sa arate ca poate face o campanie de mercato de succes si in al doilea rand lui Antonio Conte trebuie sa i se dea sansa sa demonstreze ca este antrenorul care ne poate duce acolo sus. Fara scuze , fara amanari, fara esecuri rasunatoare! E nevoie de succes pentru a construi ceva valoros , nu de esecuri si scuze. Fara acesti jucatori Antonio nu va putea demonstra daca este sau nu antrenorul de top. Si va fi mereu tentat sa recurga la improvizatii de moment care nu deschid orizontul si nu solutioneaza problemele existente. Daca este nevoie de un jucator de banda valoros , atunci asta sa aducem! Solutiile de avarie cu inchizatorii nu au functionat la acest nivel si nu vor functiona nici pe viitor. Avem nevoie de cate un specialist pe domeniul sau, nu de jumatati de masura. Avem nevoie de tehnica individuala , clarviziune si sange rece in fata portii, de forta si incredere. Asta este momentul sa cautam solutiile. Amanarile nu aduc decat frustrari si indoieli! Am construit pentru Serie A si am castigat? Sa facem la fel si pentru Champions League incepand de la 1 Iunie!

Motivatii pentru cei 17 ani de seceta sunt! Au fost zece ani de glorie intre 1996 si 2006 , in care am jucat 4 finale si numai nesansa a facut sa castigam doar una. A urmat haosul creat de indivizi obscuri si cei 5 ani de disperate incercari de revenire la normalitate. Astazi am atins normalitatea si trebuie sa facem ULTIMUL PAS! Am revenit cu capul sus si trebuie sa depasim orice bariere!

Pentru ca domnilor , PENTRU JUVENTUS A FI CAMPION AL ITALIEI E O STARE DE NORMALITATE , E UN DREPT! A fii campion in Europa este un titlu de noblete si glorie! Nu putem uita cine suntem, pentru ca nu am venit doar „dupa doua locuri sapte”. Istoria spune altceva si de la anul va trebui sa ne confirmam standardele. Macar prin nivelul fotbalului aratat in fazele superioare daca nu prin trofeul suprem! Curaj, gandire lipsita de conceptii fixe si orgolii, deschidere catre nou si mai ales pastrarea si cresterea valorica a  acestei fantastice familii numite Juventus. Asta e telul si asta ne va fi lupta! Orice abatere ar insemna tradarea esentei. E timpul sa gandim precum campionii! ASTA SUNTEM!

Antonio Conte cugeta asemeni unui nou imparat urcat pe tron , de la „inscaunarea sa” si are dreptate. Noi , ca vechi iubitori ai acestui Imperiu Alb si Negru cugetam de la ultima victorie pe care am trait-o si avem dreptate. Discrepanta este mare, dar situatia este aceea in care nimeni nu este vinovat , toata lumea are dreptate si  toti trebuie sa punem umarul pentru a invinge din nou. Eu sunt alaturi de echipa si voi fi mereu cu tot ce am mai bun! Am ajuns la un nivel de la care putem reusi. Sa privim de pe culmi zbaterea altora , domnii mei! Noi am fost acolo jos , e vremea sa privim si de sus… panorama e atat de frumoasa!

Astept vesti bune , dragi conducatori!

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

15 gânduri despre “Juventus – Bayern: sa reflectam cu calm!”