Marotta: „Lui Conte si jucatorilor le revin multumirile noastre”

Directorul general al clubului bianconero, Beppe Marotta, a intervenit la microfonul Juventus Channel dupa ultimul fluier al mansei retur din sferturile de finala Champions League, care a consfintit calificarea lui Bayern Munchen:

Am incercat pana in ultima clipa, insa nu a fost suficient…
„Da, cred ca trebuie sa recunoastem imensa implicare demonstrata de echipa, de antrenor, de jucatorii nostri, carora le revin multumirile noastre. Este evident ca am incercat, dar am avut in fata o echipa mai buna ca noi, care de-a lungul celor 180 de minute si-a demonstrat potentialul enorm. Nu din intamplare in ultimii trei ani a fost protagonista cu doua finale de Champions League. Eu cred ca intre modelul german si cel italian exista o diferenta in defavoarea noastra, pe care trebuie sa o reducem.”

Acum intrebuie sa concluzionam bine sezonul, exista toate posibilitatile pentru a reusi sa castigam al doilea titlu..
„Noi stim ca inca de luni, contra lui Lazio, ne asteapta o noua provocare intr-o cursa pentru titlu pe care incercam sa o castigam din nou. Aceasta este o sarcina care implica o ulterioara risipa de energie, ulterioare dueluri cu adversari motivati, insa avem capacitatea de a merge pana la capat.”

In tribune a existat o mica sarbatoare la finalul meciului, in ciuda infrangerii…
„Este un imens gest de maturitate din partea suporterilor, care pe de o parte au recunoscut superioritatea lui Bayern si de partea cealalta ceea ce a reprezentat daruirea si dorinta baietilor nostri. In rest trebuie sa subliniez ca acest ciclu al conducerii lui Juventus a inceput in urma cu doar doi ani si jumatate, iar in acel moment am fi semnat oriunde pentru a ajunge astazi in sferturile de finala contra lui Bayern, dupa castigarea unui titlu. Sa nu uitam ca acest lot este compus din patru jucatori, Buffon, De Ceglie, Marchisio si Chiellini, care faceu parte din echipa lui Juventus de acum trei ani: totul a fost schimbat, multe operatiuni au fost realizate, asadar este normal ca pentru a creste si a ajunge la un model solid mai este nevoie de timp.”

Ce anume va lipseste pentru a face acest ultim salt de calitate la nivel european?
„Acest discurs trebuie sa se indrepte catre o evaluare a fenomenului italian. Puterea de cumparare a lui Bayern si veniturile lor sunt de doua ori mai mari decat ale noastre, ei isi permit un Javi Martinez de 40 milioane, ceea ce pentru multi este un lucru utopic, mai ales in Italia. Noi pentru moment nu ne permitem sa concentram investitiile asupra unui singur fotbalist. Trebuie sa gasim forta de a redeveni competitivi ca natiune, avand in vedere ca de-a lungul ultimilor ani am scazut in clasamentele coeficientilor.”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 gânduri despre “Marotta: „Lui Conte si jucatorilor le revin multumirile noastre””