Juventus-Genoa: inca 2 puncte irosite!

O noapte trista de Ianuarie! Din pacate am asistat la o noua partida nefericita din partea  favoritilor nostri. Jucand in compania uneia dintre echipele cu mari probleme in zona retrogradarii , ne-am fi asteptat la o reprezentatie plina de verva si forta a baietilor lui Conte. Din pacate insa…

Prima repriza a fost copie la indigo cu cea a meciului din Cupa Italiei cu Lazio. Am incercat sa dominam prin posesie si atitudine , dar ne-am irosit energiile in van intr-un joc de uzura , fara idei sau sclipiri individuale. Am pierdut toate mingile jucate in ofensiva  si in loc de o initiativa pozitiva am vazut aceleasi devieri catre nimeni sau pase izvorate din neant catre neant ale din nou mai mult decat confuzului Vucinic.

Repriza a doua a adus parca un oarecare surplus de „grinta” , am parut mai hotarati si mai decisi , dar actiunile noastre predominant centrale s-au oprit in zidul creat de fundasii adversi , aglomerare care a obligat echipa sa foloseasca mai decis flancurile.Nici Quagliarella nu a parut mai decis decat Vucinic , dar spre deosebire de muntenegrean acesta a marcat  la a doua oportunitate avuta (dupa inca o ocazie buna cand a reluat ca un varf adevarat dintre doi fundasi adversi putin pe langa poarta).La poate prima pasa cu adevarat utila a lui Vucinic in banda catre Lichsteiner acesta a reusit un assist pe jos pe care Fabio l-a introdus in plasa cu ajutorul fundasilor adversi veniti sa respinga la coltul scurt. O schema exersata la antrenamente probabil , care in cele din urma a reusit dupa mai multe incercari. Opinia ramane insa aceeasi , nu avem flancuri puternice ofensiv , aglomeram jocul excesiv pe centru si abuzam de devieri si pase neinspirate in locul unui sut sanatos a la Pogba. Cand jocul nu iese aceasta poate fi  solutia salvatoare.Probabil am fi avut aceleasi probleme si cu Udinese fara seara magica a francezului si spatiile aparute ulterior. Paolo De Ceglie a parut ca joaca poate cea mai buna partida a sa in aceasta stagiune si pe langa efortul generos pe care il ofera de fiecare data a incercat si ceva actiuni mai viguroase soldate cu pase de multe ori utile.A recuperat , a driblat , a incercat totul ca sa se afirme si trebuie apreciat. Din pacate , asa cum se intampla tot mai des in ultima vreme , in urma unei actiuni rapide pe flancul stang , Paolino a fost usor depasit de adversar si la din nou prima ocazie mai clara a oaspetilor mingea a poposit in plasa portii lui Buffon. Marcatorul? Nimeni altul decat mai vechea noastra cunostinta , Marco Boriello. Fostii sau actualii jucatori imprumutati marcheaza impotriva noastra.  Alt „deja vu” amar! Toata aprecierea pentru el insa! Nu a exultat in semn de respect pentru singura echipa care l-a facut campion! Lectie pe care ar trebui sa o invete si alti coechipieri mai tineri poate .

Problemele sunt cunoscute in fata unor aparari aglomerate in ultimele minute.Nu reusim sa cream , introducerea lui Giovinco nu aduce decat o lovitura libera executata in bara , care puncteaza doar la impresia artistica. Giovinco are clar calitati in ceea ce priveste loviturile libere , centrarile din banda si viteza nativa pe care insa nu o foloseste util de cele mai multe ori.Nu pare insa sa fie vreodata un varf impins , un golgeter adevarat , sa posede instinctul unui killer , unul care sa se lupte pentru minge cu fundasii adversi sau care sa izbuteasca o faza importanta fara spatii de manevra vaste (uneori nici atunci). Timpul va decide totul si Antonio Conte va lua deciziile cele mai bune! Incredibila ramane insa atitudinea lui Mirko Vucinic  , care la o minge respinsa in fata de Frey dupa un sut sanatos al lui Lichsteiner ,  priveste impasibil cum aceasta este indepartata de fundasii genovezi fara a schita decat tarziu si vag intentia de a juca. Mirko , noi suntem Juventus! Nu tratam fotbalul asa! Sper ca muntenegreanul isi va reveni si ca ne vom putea bucura in continuare de mari succese , dar daca o vom face , clar asta nu va veni dupa o astfel de prestatie si atitudine! Sveglia! SIngurul aspect pozitiv in a doua repriza dupa iesirea lui Fabio Quagliarella (de ce oare el din nou?) a fost intrarea curajoasa si entuziasmanta a tanarului Beltrame , care in numai cateva minute reuseste o faza frumoasa in care depaseste prin fenta un adversar si suteaza puternic . Frey scoate cu greu , dar actiunea este laudabila. Tanarul a aratat pofta de joc si hotarare la finalizare , ceea ce atacului a cam lipsit in tot meciul. Poate ca solutia se gasea chiar la noi in curte , nu necesita „calatori” din China!

Daca apararea a jucat in nota ei buna (exceptand faza golului) , mijlocul a fost mai putin creativ ca de obicei , dar solid la recuperare si posesie , iar atacul din nou calcaiul lui Ahile… de data aceasta arbitrajul merita o atentie sporita! Pentru ca este inadmisibil sa refuzi 3 penaltyuri cat se poate de clare in faze decisive de atac.Vucinic tras clar de tricou , Pogba doborat in careu si hentul clar din ultimul minut! Nu putem considera erori arbitrale aceste episoade oribile si cerem „egalitate in tratament”! Daca Juventus ar fi comis o eroare similara nesanctionata in careul ei am fi avut parte zilele urmatoare de un linsaj mediatic sistematic pregatit.Sa judecam bine domnilor arbitrii si ziaristi , pentru ca adevarul iese la iveala si este dureros sa inchidem ochii!

Partida in care am pierdut 2 puncte si din cauza unui joc nefericit si lipsit de inspiratie , dar care va ramane in istorie pentru 3 penaltyuri refuzate fara motiv de catre un „colosal” arbitru ce centru!

Cum spuneam , o trista noapte de Ianuarie! Juventus insa a trecut prin perioade mult mai grele , suntem lideri si lideri vom ramane! Fino alla fine!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *