Juventus – Sassuolo 1-0: victorie de clasament!

Pogba 2

Se poate spune ca Juventus navigheaza in ape sigure dupa acest avantaj linistitor in fata urmaritoarelor. Forma abisala a Romei ucide campionatul, iar Napoli cea departata nu pare a fi in gradul de a genera probleme nici ea. O intrebare decurge insa din acest context: “poate fi justificata evolutia dezamagitoare a lui Juventus prin lipsa de motivatie cauzata de statutul solitar”? Punctele avans, in numar de 11, construiesc o imagine clara a Serie A si nivelului ei competitiv. Trei ani la rand suntem practic singuri in aceasta “lupta Scudetto”. Concuram doar cu noi si recordurile noastre. Cat afecteaza aceasta postura moralul si cat de mult putem performa in Europa? Devine obositoare repetitia, dar Europa este telul nostru, iar punctele avans in fata Romei nu au nicio importanta in Champions League! E necesara o alta atitudine, o alta implicare si o alta organizare ofensiva. Ca sa fim transanti, E NEVOIE DE O REALA IDEE DE CONSTRUCTIE OFENSIVA. Pentru ca in meciul cu Sassuolo nu am avut parte de asa ceva. Pressingul advers a incomodat permanent constructia noastra, s-au cautat mingi lungi si depasirea in viteza a adversarului pe spatii care nu existau. Rezultatul? Un meci de angajament obositor in care doar un moment de inspiratie al lui Pogba a evitat egalul. Cata vreme ne vom multumi cu acelasi titlul de Campioana a Italiei nu vom progresa semnificativ. Gloria are o dimensiune europeana sau nu mai este glorie!

Storari: 6

Executia slaba a lui Sansone din lovitura libera nu il pune in pericol. Cum aceasta este singura incercare pe poarta demna de notat, raman doar interventii sigure la centrarile adverse. Meci linistit pentru el.

Lichtsteiner: 5.5

Jumatate de punct in plus pentru ca inchide bine in cateva randuri la vesnicele contre adverse dupa cornerele noastre. Am vazut cu totii ce se poate imtampla daca aceste momente nu sunt tratate corespunzator. In rest e obisnuitul Stephan. Zero initiative pe constructie, centrari defectuoase si proteste inutile. Cand a actionat Pepe in banda o data cu schimbarea sistemului s-a vazut instantaneu diferenta.

Bonucci: 6.5

Are aceeasi determinare laudabila si controleaza bine atat la Berardi cat si la Sansone. In prima repriza e neatent in doua randuri si greseste pase, insa randamentul defensiv nu scade si Sassuolo nu gaseste brese . Repriza a doua il gaseste implicat ofensiv si retinem sutul violent de la 30 de metri. Cand echipa are nevoie sa impinga jocul Bonucci este prezent, iar asta conteaza enorm intr-un meci inchis si tacticizat.

Chiellini: 6

Il controleaza bine pe Zaza si castiga clar duelul direct, insa nu lipsesc erorile personale si iesirile hazardate . Da senzatia uneori ca poseda o pereche de patine si nu o gheata cu crampoane. Nesigur, ingrijorator de nesigur in vederea returului cu nemtii.

Evra: 6.5

Evolutie apropiata de momentele sale cele mai bune. Se intelege foarte bine cu Pogba in combinatii, da un dinamism incredibil jocului prin trecerile sale in viteza si centreaza inselator in cateva randuri. Consigli a avut probleme mari datorita francezului. Este sigur si concentrat, un jucator de care Juventus are mare nevoie acum.

Vidal: 5

Era absolut inimaginabila o astfel de evolutie din partea lui Vidal acum 2 ani. Si totusi este o realitate socanta in momentul de fata. Se poate discuta de accidentare, de transferul ratat, dar implicarea sa e minima, iar luciditatea e doar un cuvant in dictionar. E total in afara jocului si in aceste conditii ar trebui lasat si in afara primului 11.

Marchisio: 6

Nu inspira atacul in maniera decisiva in niciun moment, iar posesia sterila in jumatatea lui Sassuolo demonstreaza asta. Nici nu greseste insa in maniera lui Vidal sau Pogba si este singurul om lucid din linia mediana. Ajuta colegii la deposedari, inchide spatiile. Ca inzhizator functioneaza, ca regista nu.

Pogba: 7 OMUL MECIULUI!

Evra merita acest titlu pentru implicarea pozitiva si constanta in joc, dar golurile aduc puncte si trofee, iar aici a punctat Pogba. Un meci cu multe erori, lipsa de inspiratie si obisnuitul exces estetic cu iz de “show off”. A marcat insa golul de 3 puncte, golul de +11, printr-o executie specifica de la distanta si redevine omul decisiv. E o perioada tulbure si pentru Pogba, dar cand decide Victoria merita apreciat.

Juventus - Sassuolo

 

Pereyra: 5

Rar am vazut o preluare reusita sau o pasa utilizabila. Permanent temator la finalizare, este principalul motiv pentru care Juventus plimba mingea steril in preajma careului advers. Rolul de trequartista necesita implicare, clarviziune, sut puternic si pasa filtranta decisiva. Argentinianul a fost repetent la toate materiile in acest meci. Schimbarea a fost binevenita.

Tevez: 6

Incearca excesiv solutia individuala fara sa lumineze jocul. Implicarea sa este ca de obicei la cele mai inalte cote si aparitiile in preajma careului nostru sunt salutare.

Morata: 5.5

Cauta obsedant spatiul pentru trecerea in viteza si asta  il limiteaza enorm. In fata unei aparari aglomerate si bine organizate ca cea a lui Sassuolo solutia vitezei este neproductiva. Fie a iesit cu mingea in out, fie a fost dublat si oprit cu lejeritate. A reusit o singura actiune notabila incheiata cu sut, dar e mult prea putin pentru 65 de minute jucate.

Pepe: 6.5

Buna ideea lui Allegri de a schimba sistemul si a-l introduce pe Simone Pepe in linia de atac in 4-3-3. Sta mai mult lipit de banda ca un veritabil winger si aduce calitatea care lipseste in acea zona. Centrari bune, viteza, depasirea adversarului si forta de patrundere. Tot el ofera assistul lui Pogba la acea accelerare fantastica care ajuta echipa sa urce rapid. Ne-a fost dor de tine, Speedy! La cat mai multe aparitii!

Llorente: 6

Nu si-a depasit conditia de “jucator iesit din forma”, dar cu Pepe in teren si benzi dinamice este alt jucator. A lipsit de putin sa marcheze la acea pivotare incheiata cu un sut slab, dar ca “target man” a sustinut jocul mai bine decat un Morata peocupat de accelerari individuale falimentare.

Barzagli: ?

Insuficient pentru notare, insa fericiti sa il vedem din nou in teren.

E suficient pentru Italia sa presezi adversarul steril ca sa inscrii, insa e neproductiv in Europa. Campionatul este jucat si doar o catastrofa inimaginabila ne-ar mai putea opri din marsul triumfal catre al patrulea Scudetto. Din pacate tragem aceleasi semnale de alarma! Avem probleme mari la fazele fixe si orice corner se poate transforma intr-o oportunitate ideala de contra pentru adversar. Iar daca Sassuolo a fost iertatoare azi, nu la fel s-a intamplat cu Fiorentina in Cupa Italiei si cu siguranta nu se va intampla cu nemtii lui Kloop. Nu intelegem utilitatea cornerelor scurte cu pase interceptate de adversar la fel cum nu intelegem de ce nu mai cadram o lovitura de cap in urma unei faze fixe de meciuri bune. Concentrare , calm, luciditate si hotarare in atac in momentele cand ocaziile se ivesc! Meciuri de ieri a fost caracterizat de o amorteala inexplicabila si lipsa finalizarilor catre poarta duc la rezultate neconcludente. Obiectivul nostru numarul unu TREBUIE SA FIE CALIFICAREA IN SFERTURILE LIGII CAMPIONILOR!

FORZA JUVENTUS!

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 gânduri despre “Juventus – Sassuolo 1-0: victorie de clasament!”