Pogba, atletul perfect de o valoare nemărginită

Juventus' midfielder Paul Pogba from France celebrates after a goal of teammate Juventus' forward Alvaro Morata from Spain during the Italian Serie A football match Torino Vs Juventus on March 20, 2016 at the "Olympic Stadium" in Turin. / AFP / MARCO BERTORELLO (Photo credit should read MARCO BERTORELLO/AFP/Getty Images)
Foto MARCO BERTORELLO/AFP/Getty Images

Imaginează-ți pe durata lecturii acestui articol, o lume a fotbalului ideala, in care pentru ca sa câștigi trofee personale nu trebuie neapărat sa îmbraci tricoul anumitor echipe din Spania. O lume in care poți sa trăiești foarte bine într-un oraș din nordul Italiei fără sa te uiți mereu la cat de „glamourous” sau bogați sunt ceilalți. O lume a fotbalului in care poți sa te bucuri fără nici un regret de dragostea necondiționata a unui popor in alb și negru. O lume in care ești in inimile a peste o suta de milioane de oameni iar asta te hrănește spiritual mai mult ca orice suma de bani. O lume in care iți dorești sa câștigi totul in Europa îmbrăcând tricoul unei Bătrâne Doamne. O lume ideala.

O lume ideala in care un băiat de 23 de ani pe numele sau Paul, Paul Pogba rămâne la Juventus și după vara lui 2016. Si după cealaltă și după cealaltă vara.

Paul Pogba pare ca este atletul perfect, de o valoare nemărginită. Pogba este dominant fizic, de o eleganta unica in a mângâia mingea, puternic și precis in șutul său, grațios in arta driblingului, determinat în lupta pentru fiecare minge, toate cu zâmbetul unui copil care iubește fotbalul. Pogba este toate astea, este arta magică oferită ochilor fanilor, un jucător atât de puternic, care uneori, vrea cu tot dinadinsul sa își demonstreze calitățile și limitele pe durata celor 90 de minute.

Lupta ca un mijlocaș la închidere, desenează traiectorii ca un veritabil trequartista, face curse „a la” Davids, furnizează assisturi „a la” Zidane. Da, pentru ca diferența dintre Paul și orice alt jucător înzestrat cu clasa este ca Pogba pare cu adevarat jucătorul total, jucătorul complet.

Iar in meciul contra lui Empoli cu 4 ocazii create (nimeni ca el), cu un assist delicios pentru Mandzukic si 5 dribblinguri reușite, dar mai ales cu 9 mingi recuperate și 5 tackle-uri reușite demonstrează dacă mai era cazul o capacitate dezarmanta de a fi decisiv in ambele faze ale jocului.

Pogba-vs-empoli

Pogba pare ca este sportivul perfect care mai mult ca sigur ar excela in orice alt sport in care s-ar decide sa joace. Imaginați-va doar, un Pogba cu fizicul său impunător cum zboară spre coș pentru a-l zdrobi într-un meci din NBA.

Atletul perfect care însa la fiecare mica minune nu poate sa nu lase și un gust amar fanilor lui Juventus. Da, pentru ca din nefericire nu trăim într-o lume ideala și știm ca la fiecare dribling reușit, la fiecare gol magic, la fiecare assist desenat, exista cineva in lume care se convinge și mai serios ca merita sa plătească orice suma pentru a-l avea pe băiatul cu numărul 10 de la Juventus.

Dar oare un jucător ca Paul poate avea un preț? Mintea rece spune ca da, inima cu certitudine ne spune ca NU.

Orice ne va rezerva viitorul, Merci Beaucoup Paul.

P.S Preferam parca ultima tunsoare e și mult mai eficace. 2 goluri și 3 assist-uri. Paul, sa fie totuși și o chestiune de aerodinamica pana la urma?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 gânduri despre “Pogba, atletul perfect de o valoare nemărginită”