MEREU APROAPE

2

Cuadrado-1024x576

Cuadrado și Evra într-o bucla continua, ca niște lame zimțate plantate în tâmple și în stomac. Fețele răvășite ale antrenorului și jucătorilor noștri.

A trebuit sa revăd partida împotriva lui Bayern și nu doar odată ci de câteva ori, revăd mai mereu partidele lui Juventus, pentru ca îmi place sa cred ca re-văzând partida pot sa înțeleg acele lucruri pe care le-am pierdut in direct dar mai ales pentru ca as putea sa descopăr o carenta sau un plus al acestei echipe.

A trecut aproape o săptămâna, a venit și trecut un asa zis “Derby”, pe care trebuie sa îl accept pentru ca asa spune definiția și nu poți sa te contrazici cu lemele și teoremele. Au trecut zilele și nopțile, și am reușit sa dorm. Finalmente! Grazie toro.

Sentimentul pe care îl trăiești ca Juventin când vine vorba de UCL este… MEREU APROAPE!

Si totuși…

Am analizat partida din toate unghiurile, am citit cam tot ce era de citit (doua analize tehnico-tactice, o analiza asupra arbitrului ) și totuși sentimentul acela de mereu aproape nu îmi da pace.

Ceea nu știți despre autor, este ca imediat după tragerile la sorti am crezut, iar in culise m-am luptat pentru crezul meu, cu argumente, cu idei tehnico-tactice, când toți ne-au dat ca și eliminați. Am făcut-o și am crezut încă de atunci pentru ca teoria mea despre fotbal este destul de simpla. In teren intra 11 contra 11 și acolo se întâmpla totul, nu la TV, nu in ziare, nu in transferuri, in salarii. NU! Totul se rezuma acolo! La acele 90+ minute sau cum a fost cazul in dubla cu nemții, in doua reprize de 90+ minute.

Dar asta mai ales când este vorba despre Juventus. Pentru ca jucători de valoare Juventus mereu a avut iar anul acesta nu avea cum sa fie altfel. Apoi am crezut enorm in capabilitățile lui Max. Iar Allegri nu m-a dezamăgit și a pus in teren o adevărata capodopera tactica neconcretizata însa cu calificarea in sferturi. Cu un 541/343, fără 3 titulari, a predat o lecție de tactica filozofului Pep.

Realitatea celor doua manse spune ca fotbalistic, ca număr de ocazii create clar in ambele manse, Juventus ar fi trebuit sa meargă mai departe. In practica numărul de goluri așteptate după numărul de ocazii create ar fi fost de 5.1 la 3.9 in favoarea lui Juventus. Asta nu e o senzație, este un fapt.

IMG_5983

Apoi vezi toate ocaziile create pe Allianz arena și ramai cu aceeași senzație de neîmplinire… ca se putea concretiza mai bine, ca i-am avut in palma și ca nu am reușit sa concretizam. Ca suntem iarăși mereu aproape

Am putea da vina pe Arbitru dar nu despre asta e vorba in acest articol.

Acel loop cu Cuadrado ma va urmări mult timp, pentru ca mai mult ca orice pentru un suporter strain al lui Juventus, îmi doresc ca Bătrâna Doamna sa fie recunoscuta la adevărata ei valoare la nivel European. Pentru ca doar in aceste confruntări de UCL simți cu adevarat ca o victorie poate rămâne cu tine un sezon. Sau poate si mai mult.

Juventus a fost Mereu aproape, anul trecut contra unei echipe inumane si căreia totuși pentru prima data in acel sezon pentru 15 minute i-au tremurat genunchi, in 2003 când fără Balonul de Aur, Nedved pierdeam la loteria penaltiurilor, apoi cu offside-ul din 1998 și mai înainte in 1997, cand echipa cea mai puternica din istoria lui Juventus, care in acel an competițional a maturat pe jos cu toate echipele pana la acel moment (Ajax-ul lui Van Gaal in dubla mansa, PSG-ul lui Rai, Milanul lui Sacchi) reușea sa piardă cupa împotriva unui anume Lars…

Am definit aceasta competiție pentru Juventus in toate modurile posibile, și nu toate pot fi reproduse in scris. O certitudine am avut mereu … am fost Mereu Aproape.

INSA….

Viitorul nu poate sa nu ne aducă aceasta “infama” Cupa:

 • pentru ca Juventus nu poate rămâne doar Batrana Doamna a Italiei,
 • pentru ca nu poți sa nu te saturi sa câștigi campionate la rand,
 • pentru ca nu veșnic vei lovi bara,
 • pentru ca atunci când trebui sa degajezi mingea nu vei alege sa driblezi,
 • pentru ca nu veșnic vei avea parte de neșansa cu arbitrii,
 • pentru ca Juventus are cel mai tânăr Președinte din Elita Europeana,
 • pentru ca și cel mai aprig contestatar a lui Allegri a înțeles ca se înșela in privința lui,
 • pentru ca dacă pana la meciul de Miercurea trecuta multi Juventini nu credeau acuma cu certitudine CRED in Consacrarea Europeana a lui Juventus.

Fino ala Fine Forza Juventus!

Related Post

About author

2 comments

 1. Flavius 22 martie, 2016 at 10:16 Răspunde

  Asta e si senzatia mea, MEREU APROAPE! Cel mai probabil Liga va veni atunci cand o vom astepta mai putin, dupa modelul Chelsea. Speram nu si modalitatea Chelsea, doar momentul! Juventus este intre primele 5-6 echipe ale Europei, cum a spus foarte bine Costacurta, numai ca nesansa e un rival de temut, Hazardul nu poate fi explicat sau invinovatit, e doar haos si atat. La un moment dat insa calculul probabilistic spune ca va fi si de partea noastra. Important e sa se intample de mai multe ori si NOI SA FIM ACOLO! FORZA JUVENTUS!

 2. Flavius 22 martie, 2016 at 12:16 Răspunde

  Foarte buna analiza, asa e. Doar doua amendamente daca imi este permis: Coman nu era solutie pentru Dybala, el este clar aripa si nu seconda punta (jucator de viteza care are dificultati mari in lipsa de spatiu, la fel ca Morata). Lichtsteiner nu are nevoie de rezerva viabila, el insusi nu mai este viabil pt Juventus! In rest va fi greu la anul in conditiile in care sunt sanse mari sa pierdem Pogba, Cuadrado si Morata, iar mijlocasul creativ se va lasa iar asteptat.

Post a new comment

Tratative avansate cu Sami Khedira?

Faptul ca Sami Khedira, mijlocasul german cu origini tunisiene, nu isi va prelungi contractul cu Real Madrid nu mai este o noutate pentru nimeni. Rolul ...