Multumesc , Fabio Quagliarella!

FC Juventus v AC Chievo Verona - Serie A

Fabio Quagliarella s-a transferat la A.C. Torino! In tumultul ultimelor vesti din sanul echipei acest amanunt a trecut neobservat, neluat in seama. De neluat in seama este si suma pe care Marotta a primit-o pentru un atacant cu aptitudini unice, dar cu acest aspect ne-am obisnuit. Nu stim sa vindem niciodata si ulterior ne lamentam ca nu exista buget de transferuri. Sumele derizorii primite pe fotbalisti cu experienta si valoare sunt la ordinea zilei la Torino. Un golgeter de Champions League al lui Juventus valoreaza 3 milioane  Euro si o rezerva promitatoare a lui Real Madrid 18-20 milioane. Numai varsta nu justifica nimic!  Dar nu subiectul mercato va fi abordat in acest scurt articol.

Stiam ca Fabio ne va parasi demult. Probabil era momentul cel mai potrivit. Nu mai facea parte din planurile lui Conte si chiar daca Allegri l-ar fi dorit in lot era tardiv. Partile erau deja intelese. Fabio Quagliarella a plecat la rivala din oras si totusi nostalgia executiilor sale magnifice este sentimentul predominant. L-am apreciat mult pe Fabio si a fost unul dintre favoritii mei. Nu ma feresc sa o spun. Ceea ce urmeaza sunt 10 motive pentru care Fabio Quagliarella va ramane mereu in amintirea mea ca un atacant valoros si un fotbalist de care m-am atasat:

  1. Pentru ca nu a falsat niciodata spunand ca e juventin si nu a ascuns atractia fata de echipa copilariei sale. Fabio a ramas napoletan , insa unul care i-a adus multe satisfactii lui Juventus, evoluand cum numai un profesionist adevarat concepe sa o faca.
  2. Pentru ca avandu-l titular si principala sursa de inspiratie in sezonul cu Del Neri am ajuns in tur pe locul 2. Dupa grava sa accidentare am cazut pe 7.
  3. Pentru ca numai el imprima anumite traiectorii balonului, asemeni unui fizician abstract.
  4. Pentru ca a luptat permanent pentru fiecare minge si nu a prezentat lejeritatea defensiva tipica atacantului.
  5. Pentru ca a fost golgeterul nostru in Champions League in mandatul lui Conte.
  6. Pentru ca a marcat mereu goluri care au insemnat puncte esentiale. Mai ales cele contra lui Milan sau Interului.
  7. Pentru ca a primit un tratament incorect si au fost mereu preferati/protejati altii mult sub nivelul sau. Si-a ascuns dezamagirea si frustrarea cat a putut, iar cand a rabufnit discret a fost imediat taxat excesiv. Asta in timp ce favoritii care falsau fotbalul aratau degetul Curvei Sud si erau mangaiati patern.
  8. Pentru ca a inteles la ce club a ajuns si si-a schimbat mult viziunea si atitudinea asupra jocului. Din fericire fantezia a ramas aceeasi.
  9. Pentru ca i-a multumit sincer lui Juventus pentru sansa de a deveni campion. Acel “eu nu am castigat niciodata nimic pana acum” de la primul Scudetto ramane o expresie acut de sincera si sugestiva.
  10. Pentru ca a fost mereu gata sa ajute echipa indiferent de momentul in care era introdus si nu s-a plimbat niciodata pe teren ca altii.

Pentru toate astea iti multumesc, Fabio! Si chiar meritai un loc  in lotul pentru Europa. Poate asa am fi jucat finala la Torino. Dar “zeii” au hotarat altfel.

Imi vei lipsi, NEBUN SPECIAL!

fabio-quagliarella-ap

 

P.S. SA NU MARCHEZI IN DERBY!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 gânduri despre “Multumesc , Fabio Quagliarella!”