Necesitatea numita Europa League!

Juventus 2

Pirlo, Tevez… SI ATAT! Nu este un clasament al celor mai buni executanti de lovituri libere la Juventus, nu sunt preferinte personale cu privire la veleitatile tehnice si nici observatii cu privire la liderii echipei. Este doar o concluzie logica dupa 17 ani de asteptare. Din actualul lot al lui Juventus doar Pirlo si Tevez au mai castigat o competitie europeana intercluburi. Doar ei! SI NU CU JUVENTUS!

Eliminarea cu iz de complot mafiot de la Istanbul a lasat un gust ranced-acru in urma sa si regretele sunt pe cat de adanci pe atat de tardive. Trebuia sa fructificam mai mult, trebuia sa fim mai atenti in aparare, trebuia sa refuzam o confruntare pe un teren mlastinos mult mai familiar turcilor de la Calugareni incoace. Trebuia! Dar am esuat! Lacrimi au fost varsate, blestemele au fost rostite, pumnii stransi cu ura si-au epuizat fortele si deznadejdea a macinat restul. Acum ce mai este de facut?

Mai mult ca oricand E VREMEA RENASTERII!

In Italia nimeni nu pare sa ne poata sta impotriva. Suntem lideri autoritari de 3 sezoane. Am confirmat si suntem in frunte. Am atins un tel si e vremea sa facem urmatorul pas. Nu de la anul, ci de acum! E VREMEA RENASTERII EUROPENE!

Champions League este tot ce conteaza pentru o echipa de talia lui Juventus, are semnificatia de competitie exclusivista si este un magnet pentru starurile mondiale. Europa League are faima de “Cupa Milei”, a doua ca importanta,  confruntarea saracilor, un efort inutil si inadecvat remunerat. Dar poate fi un exercitiu util, un test de caracter, o repetitie inaintea “marelui asalt”? Bineinteles!

Juventus nu a mai triumfat intr-o competitie eliminatorie din 1996 de la Roma. Nu am mai castigat nici macar Cupa Italiei, asteptam de 18 ani sa punem al zecelea trofeu in vitrina si o noua stea, de data asta de argint, pe tricouri.  Aceasta statistica este ingrijoratoare. Putem sa invocam ghinionul care nu ne-a ocolit niciodata, putem invoca Farsopoli, putem invoca multe. Insa concluzia este una de un crud realism. Suntem o echipa de anduranta, nu una de sclipire si explozie. Valorificam forma constanta pe parcursul  unui sezon, nu valorificam insa oportunitatea momentului si clacam in meciuri cheie. In Europa nu mai este timp sa repari un 4-2 precum cel de la Firenze! In Europa se joaca altfel! Iar Tottenham spre exemplu nu este cu mult mai prejos decat Manchester United sau Chelsea.

Experienta acestei competitii ne poate fi foarte folositoare pe viitor. Are potentialul de a reda increderea,de a te readuce in prim planul fotbalului European intr-o finala de Super Cupa, de a canaliza ambitii si resurse. Dupa 17 ani PUTEM CASTIGA O FINALA! Sa tratam Europa League cu respectul cuvenit pentru ca Italia este un obiectiv atins si doar Batranul Continent ne priveste inca neincrezator. Sa privim totul ca pe o a doua sansa si sa continuam de parca in fata noastra s-ar afla Chelsea sau Bayern! Europa League nu este neaparat un titlu de glorie, dar ESTE UN TROFEU EUROPEAN si un prim pas catre relansare. Inainte de formidabilul succes din 1996 am spulberat orice opozitie in Cupa Uefa si drumul poate fi acelasi si acum. Sigur, competitiile sunt diferite si Liga de azi e mult mai dificila ca aspect valoric, dar agonia e aceeasi. Adversarii provin din aceleasi campionate ca si liderii din Champions League si dezvolta de multe ori partituri similare. Poate nu toti au valori de zeci de milioane insa cu siguranta teoria fotbalului celor mari nu le e straina. Si apoi orgoliul de a distruge dusmanii toscani sau partenopei ar trebui sa fie inca un stimul suplimentar. Ceea ce s-a terminat frumos dar abrupt la Roma sa reconstruim incepand de acasa…DE LA TORINO! O finala jucata pe Juventus Stadium! Ce poate fi mai semnificativ si mai simbolic? O echipa care deja a triumfat intr-o competitie europeana este o echipa mai solida, mai sigura pe mijloacele sale si mai infometata de glorie. Daca doar Pirlo si Tevez se pot lauda cu trofeul suprem in fotbalul batranului continent…haideti sa avem o echipa de invingatori! Haideti sa imbogatim ADN-ul pas cu pas! Haideti sa crestem impreuna! HAIDETI SA TRIUMFAM IN EUROPA LEAGUE! Iar o Supercupa a Europei nu poate fi decat o incununare a unui sezon reusit si o recomandare glorioasa pentru o candidatura la Champions League in 2015!

Am incredere in Antonio Conte ca va reusi sa transmita acest mesaj baietilor. Nu traim doar pentru Scudetto, juventini, exista si alte competitii de prestigiu. LA ATAC! 

                                FORZA JUVENTUS!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *