Stefano Sturaro: se anunta un Gattuso bianconero?

4

Sturaro

Ziarele de sport din Italia dau ca sigura inregimentarea de urgenta a lui Stefano Sturaro, jucator achizitionat anul trecut de Juventus pentru 5 milioane si lasat imprumut la Genoa. Conform intelegerii dintre  cele doua parti, Sturaro ar fi trebuit sa ramana sub culorile grifonului pana la finalul stagiunii. Massimiliano Allegri insa a schimbat sistemul de joc si abordeaza un 4-3-1-2 care necesita mai multi jucatori de linie  mediana. In consecinta Juventus are probleme de lot si nu poate acoperi eficient necesitatile cu jucatorii avuti la dispozitie. Accidentarile  pe termen lung ale  lui Asamoah si Romulo, jucatori ce puteau reprezenta variante viabile, au obligat clubul sa caute solutii de urgenta. De asemenea esuarea tratativelor pentru Sneijder a dus la folosirea prin  rotatie a lui Pereyra sau Vidal in postul de trequartista, vital pentru sistemul gandit de Allegri. Asadar e nevoie  de un nou inchizator pentru a blinda un mijloc competitiv. Solutia aducerii lui Sturaro, care a evoluat foarte promitator in prima parte a stagiunii, este la indemana conducerii si presiunile facute  asupra lui Enrico Preziosi par a da roade.

Stefano Sturaro este nascut in Sanremo  in 1993 si e considerat de specialisti un demn urmas al lui Gennaro Gattuso. Combativitatea sa extrema, intuitia jocului si calitatile  fizice  native il recomanda pentru postul de mijlocas de acoperire. Are o rata foarte buna a recuperarilor si prezinta o capacitate notabila de adaptare, conditie de baza pentru a evolua in linia mediana a lui Juventus. La aceste calitati noi am adauga carisma tipica italiana mostenita parca de la Enzo Maresca, alt median foarte indragit al fotbalului peninsular, unul juventin de aceasta data. In repetate randuri Mister Allegri a afirmat ferm ca in cazul unor dificultati in transferul unui mijlocas de valoare in perioada de iarna se va apela cu incredere la tinerii clubului. Unul dintre ei este  chiar Stefano Sturaro, o promisiune care deja arata potentialul sau real. Asteptam anuntul oficial pentru a putea confirma mutarea.

Related Post

About author

4 comments

 1. juventino1985 21 ianuarie, 2015 at 18:48 Răspunde

  Mie nu mi se pare o solutie extraordinara. Singurul avantaj ar fi ca nu mai trebuie sa dam bani pe el. Altfel, in putinele momente in care l-am putut urmari nu mi-a luat ochii cu nimic. Pare dezordonat in miscari si pus pe harta (in genul lui Melo). Un site de statistici spune clar: Player has no significant strengths. In schimb la puncte slabe se mentioneaza – pasele si disciplina. Fara a avea pretentia ca sunt un specialist, mi se pare interesant faptul ca si eu si site-ul l-am evaluat similar. Ceva adevar trebuie sa fie acolo. In apararea lui Stefano sta doar varsta. Timpul ne va demonstra daca este un jucator valoros sau doar un alt petic de tipul Anelka. Sa vedem daca ajunge la Torino sau nu intai.

 2. mike 21 ianuarie, 2015 at 19:24 Răspunde

  Cu cretitudine in fiecare echipa e nevoie de cineva care sa nu fie spectaculos si doar eficient.
  Sa il vedem pe baiat si sa vedem ce poate.
  In fotbal din experienta mea sunt jucaotri care clacheaza subit cand ajung la un club mare, si sunt acei jucatori care infloresc.
  Eu il astept sa vina sa ne dea o mana de ajutor.

  in rest,
  Bianconeri siamo noi! Ma chi cazzo siete voi?

 3. Flavius 21 ianuarie, 2015 at 19:32 Răspunde

  Nu e un nume care sa entuziasmeze, evident. Are cifre bune la recuperari am vazut, in rest depinde de el. Pe postul lui e greu sa iesi prea mult in evidenta. Nu are el treaba cu tehnica, deci nu trebuie asteptat vreun Pirlo la tinerete. Comparatia cu Gattuso e cea mai corecta si au lucruri in comun. In rest sa il vedem al treaba daca ajunge la noi si vom analiza atunci.

Post a new comment