ZECE ANI CAT ZECE ZILE, NIMENI N-A UITAT DE TINE!

Zece ani fara Gianni Agnelli. Toata Italia a plans disparitia sa deoarece odata cu el se stingea una dintre figurile cele mai nobile si importante ale epocii. Avocatul si-a pus decisiv amprenta asupra istoriei lui Juventus, a orasului Torino si a Italiei, amintire sa este mai prezenta ca niciodata.

Nepot al lui Giovanni Agnelli, fondatorul companiei Fiat, s-a nascut la 12 martie 1921 la Torino si a fost desemnat de bunicul sau, mostenitorul firmei, la varsta de 14 ani, dupa ce tatal lui, Edoardo a murit intr-un accident de avion. Gianni Agnelli obtine licentiat in Drept, in 1943, de unde si porecla de “Avvocato”, cu toate ca nu a practicat niciodata avocatura.

Gianni Agnelli, a fost omul cu o carisma deosebita, care isi iubea echipa si era cel dintai suporter, omul care a stat o viata alaturi de Juventus. Istoria clubului torinez este legata in mod indiscutabil de persoana sa si de intreaga familie Agnelli. Gianni Agnelli spune mereu: “Juventus este formata dintr-un grup, din antrenori si jucatori care vor sa castige mereu. Juventus imbina clasa si temperament”, valori pe care avocatul le-a apreciat intotdeauna. Un om extrem de respectat in Italia si in Europa, care a ramas mereu alaturi de echipa, in ciuda tuturor afacerilor in care era implicat. Suporterul lui Juventus inca de la varsta de sase ani, Gianni era prezent la toate meciurile si antrenamentele echipei.

Ziua de 24 ianuarie este plina de durere si tristete pentru Juventus si pentru toti suporterii juventini. Gianni Agnelli moare la varsta de 81 de ani, 24 ianuarie 2003, dupa o lupta cu cancerul la prostata. Acesta a fost inmormantat la cimitirul din Villar Perosa, la aproximativ 50 km de Torino.

Gianni Agnelli intotdeauna in sufletul lui Juventus si a tuturor suporterilor.

Marile personalitati nu mor niciodata.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 gânduri despre “ZECE ANI CAT ZECE ZILE, NIMENI N-A UITAT DE TINE!”