Cine este „Pianistul” Miralem Pjanic?

Miralem Pjanic in aprilie a implinit douăzeci și șase de primaveri si nu a reusit inca sa fie Campion.

„Ghinionist? Nu. De fapt, eu pot spune că am avut noroc. M-am dus la Lyon cand aveam 18 ani, am venit de la Metz, care este o echipa mica de Ligue 1 și m-am dus într-una dintre cele mai puternice din Europa, deoarece la acel moment erau într-adevăr extraordinari. Totul s-a schimbat, antrenamentele au fost grele, a trebuit să mă obișnuiesc cu noi ritmuri, cu noii colegi, noul oraș. Am lucrat, am lucrat, si iarasi am lucrat iar cu timpul …” raspunzand la intrebarea daca transferul de la Metz la Lyon, castigatoare a 7 titluri consecutive in Franta in acel moment, nu a fost o greseala.

Când deschide gura în fața unei camere de filmat, Pjanic întotdeauna vorbeste despre fotbal. „Iubesc fotbalul pentru tot ce reprezinta nu doar sa il joc” El iubește fotbalul, care este un lucru mult diferit de plăcerea de a juca fotbal.

Urmarindu-l pe Miralem ai senzatia ca există ceva atât de matur, în jocul lui ca pare desprins dintr-o altă eră. In timpul unei partide iti lasa senzatia cum parca capul lui Miralem se misca separat de trupul sau, ca un periscop al unui submarin, PRIVIREA vine inainte de miscarile picioarelor, care il urmeaza mai apoi.

Miralem este un jucător inteligent care iubește jucătorii inteligenți. El spune că atunci cand se intra in teren trebuie sa gandesti și el ii recunoaste imediat pe acei colegi care o fac mai mult sau mai puțin.

„Cand eram copil il admiram pe Zizou, Zinedine Zidane. Ca adversar îmi placea foarte mult Pirlo, era întotdeauna dificil să joci împotriva lui, facea diferenta, era mereu elegant. Poate că, în general, jucatorul care imi place in absolut este Xavi, ca stil de joc” „De ce ii admir pe cei trei? Pentru ca sunt inteligenti. Imi plac jucatorii inteligenti. Iar acesti trei jucatori vad lucruri pe care altii nu le vad”

Daca ar fi sa incep sa il descriu pe Pjanic strict fotbalistic as incepe prin a spune ca deficiențele sale primare si recurente ar fi cele de discontinuitate în timpul sezonului și disparitia în timpul meciurilor importante; punctele sale forte sunt … decat sa le enumar mai bine sa le observam in detaliu.

Sa il descriu pe Miralem ca fiind un jucator tehnic ar fi un eufemism. Pjanic direcționează mingea acolo unde el dorește. Lui Miralem ii place sa decidă momentul cand: sa paseze scurt, sa aștepte sau sa efectueze o pasa in profunzime; „Îmi place sa joc cum simt la momentul ala acolo in teren, trebuie să fiu liber să aleg soluția potrivita.”

Iata un exemplu cu o executie care poate fi repetata de doar 2-3 in lume.

În anul solar 2014, este primul la percentualul de mingi recuperate (86%) in Serie A (nu, nu este nici o greșeală, ati citit bine, a fost mai eficient decat „luptătorii” Vidal si Nainggolan).

Luând în considerare si meciurile din Liga Campionilor, totalul este de 40 de meciuri, iar statisticile devin: 2.1 tackles, 2.4 interceptii si 1.3 mingi pierdute per joc.

Nu este un câine nebun, nu iese „in presiune” mereu, dar la Roma este primul om să meargă în jumătatea adversa pentru a presa și este specialistul în citirea si taierea liniilor de pase adverse.

Este de asemenea și singurul jucator din Serie A care ajunge (în 2014/15) / si mai apoi depaseste (12 in acest an) cele 10 pase de gol si assisturi, consecutiv în ultimele două sezoane. In comboul „goluri + pase de gol” din cele cinci campionate majore, este pe locul 4 (10 + 12), in spatele podiumului Mahrez-Mkhitaryan-Di Maria.

O alta data statistica demna de remarcat spune ca in ultimele trei sezoane, doar Pjanic (11) a marcat mai multe goluri din afara careului decat „Caracatita” Paul Pogba (10).

Pjanic gol

Privindu-l la TV sesizezi ca poseda o rara rapiditate de executie, este dezinvolt, un «Gandesc deci Joc» care lasa uneori senzatia unui tip flegmatic.

Este el omul de calitate despre care vorbeste mereu Max Allegri:„Ceea ce mă interesează pe mine este să am oameni care știu să joace fotbal, indiferent de rol. Eu le gasesc mai apoi un loc si ii integrez intr-un sistem de joc”.

Dar poate cea mai mare calitate pe care Miralem ne-a demonstrat-o recent tuturor, este Curajul, curajul de a-si lua inima in dinti, si de a forta plecarea dintr-un ambient pe care el l-a servit 5 ani dar care la final il va detesta pana la finalul carierei pentru simplu fapt ca isi dorea mai mult. Sau mai simplu spus pentru ca un talent precum al sau isi doreste sa inceapa sa si Castige!

Talentul sau de un potential urias merita o sansa la trofee, si de ce nu la cel mai important „Trofeu”, visul oricarui Juventin.

Bine ai venit Pianistule! Scena este doar a ta. Te asteapta cele mai frumoase si importante concerte din cariera ta.

#FinoallaFineForzaJuventus

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “Cine este „Pianistul” Miralem Pjanic?”