Atalanta – Juventus 1-4: proba de forta!

Carlitos

Dupa crunta dezamagire a eliminarii din Champions League Juventus se reconfirma totusi ca regina in Italia. Dupa pokerul administrat cu darnicie lui Sassuolo a urmat o noua demonstratie de forta in compania bergamascilor. Echipa lui Colantuono a oferit o replica darza in prima repriza si a reusit sa inscrie dupa mult timp un gol in poarta noastra. Dupa revenirea de la cabine insa Juventus a dominat clar si a condus ostilitatile, materializand superioritatea clara prin 3 goluri ce au spulberat rezistenta Atalantei. Cigarini, Bonaventura sau Denis sunt jucatori de calitate, dar Pogba, Vidal sau Tevez sunt doua clase mai sus. Doar suntem Juventus!

Buffon: 6

Recordul sau se sfarseste la sutul deviat al lui Morales, dar Gigi este o prezenta sigura intre buturi ca de obicei. Nu i se pot reprosa multe la gol din cauza devierii lui Barzagli.

Barzagli: 6.5

Un meci consistent al liderului apararii noastre, dar unul marcat si de acea deviere nefericita care a consfintit egalarea Atalantei . A parut mai nervos decat de obicei, dar calitatea de pilon de baza al compartimentului defensiv nu i-o poate lua nimeni. Denis este aproape inexistent si pierde toate duelurile fizice cu Andrea.

Bonucci: 6

Interventiile lui salutare au oprit o Atalanta foarte curajoasa in prima repriza si au limitat oportunitatile acestora si in repriza a doua. Nu este nici el foarte decis in interventie la golul lui Morales, dar creste ulterior si face un meci bun.

Chiellini: 6.5

Decisiv in interventii atat in duelurile unu-la-unu cat si la dublaj. Apare bine si in jumatatea adversa si ii ofera un balon foarte util lui Llorente la golul de 3-1. Fizic e impunator si e util in situatii de superioritate numerica atunci cand urca.

Lichtsteiner: 6

Ca prezenta fizica si efort este furibund, dar calitatea paselor si centrarilor in general este una scazuta ca de obicei. Reuseste in cele din urma un assist frumos pentru Vidal si isi merita nota pe deplin.

Vidal: 6.5

Jocul sau tactic excelent si deposedarile de manual au devenit rutina la mijlocul terenului. Nu mai apare atat de pregnant la constructie, dar este laudabil faptul ca a reusit sa inchida definitiv meciul cu o noua reusita personala. Evolutia sa este foarte probabil conditionata si de amenintarea cartonasului galben, care ar fi insemnat o absenta inacceptabila cu Roma.

Marchisio: 6

Are cateva initiative bune si incearca cateva suturi, dar nu poate evolua ca regista niciodata. Este un mezzala clasic de lupta si ii lipseste sclipirea. Bun insa la inchiderea spatiilor.

Pogba: 6.5

Greseste flagrant la golul atalantinilor in doua randuri si ii spulbera visul recordului lui Buffon. Este demon si inger! Ulterior partida sa devine una de inalt nivel tehnico-tactic si francezul ne aminteste de ce Juventus doreste sa ii prelungeasca contractul cu orice chip. Marcheaza un gol esential, cel de 2-1 si este autorul unor actiuni de inserat in “manualul fotbalului spectacol”.

Asamoah: 6.5

Ghanezul este in mare forma si asta se vede. Vesnica sa problema cu pozitionarea in teren ii genereaza din nou disconfort, dar reprezinta permanent o amenintare in coasta bergamascilor. Inchide foarte bine flancul sau si doar inapacitatea nativa de a lovi mingea cu piciorul drept l-a impiedicat sa finalizeze periculos in cateva randuri. In mijloc ar fi letal in momentul de fata!

Tevez: 7

Este singurul jucator al lui Juventus care interpreteaza bine prima repriza si marcheaza repede la o actiune personala marca inregistrata. Lupta exemplar cu adversarii si intra in combinatii utile cu toti coechipierii disponibili. Este clar omul in care echipa are cea mai mare incredere dupa accidentarea lui Pirlo.

Llorente: 7

Apare ca cel mai slab jucator de pe teren in prima repriza. Pierde foarte multe mingi, greseste preluari simple si este permanent incomodat de interventiile la limita ale lui Migliaccio. Atacantul de rasa ramane insa atacant! Ofera un assist perfect  lui Pogba pt golul desprinderii in minutul 46 si inchide meciul ulterior cu o executie superba la coltul lung. 3-1 si Migliaccio nu mai are replica de aceasta data .

Quagliarella, Padoin, Peluso: ?

Insuficient pentru notare.

Juventus ramane marea favorita pentru un nou Scudetto si urmatorul meci o poate detasa in fruntea ierarhiei. Roma va veni la Torino cu gandul victoriei si asta inseamna ca se va descoperi la randul ei in aparare. Meciul cu Atalanta a dezvaluit latura de asasin a echipei bianconere in fata unui oponent combativ si de un bun nivel  tehnic. Cu o evolutie similara cu cea din a doua repriza a meciului de la Bergamo si cu pregatirea tactica de la meciul cu Napoli este imposibil ca Juventus sa nu gaseasca solutiile optime pentru a administra romanilor o noua infrangere usturatoare . Traditia ii aseaza in ipostaza de victima sigura, ramane ca cei 11 eroi sa confirme pe teren. Sa continuam cu POKERUL asadar! Forza Juventus!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *