Avancronica Juventus – AC Milan

Cu 15 puncte avans fata de adversara de astazi, Juventus pare linistita si sigura de castigarea celui de-al doilea Scudetto consecutiv. Ar fi rodul muncii unui grup tanar, uman si, cel mai important, entuaziast de ceea ce face.

Nedved, prin declaratia lui, dovedeste inca o data ca Juventus nu se sperie de nimeni:  „Bineinteles ca este intotdeauna mai bine cand cele doua combatante au toti jucatori apti” – cu referire la posibila absenta a lui Balotelli, care acum s-a concretizat. Fostul balon de aur scoate in evidenta inca o data faptul ca Juventus nu se sperie de nimeni. In absenta lui Mario, se pare ca Pazzini va fi titularizat pe postul de varf impins, ajutat de El Shaarawy si Niang. Antonio Conte va ramanane la formatia 3-5-1-1, care pare mult mai dinamica decat cea cu doi atacanti clasici. Marchisio, Vidal si Pogba ajuta pe rand ofensiva, iar de aici vine elementul surpriza pe care niciun antrenor nu il poate anticipa foarte exact.

Statistica spune ca Batrana Doamna conduce in duelurile de pe teren propriu, cu 37 de victorii fata de cele 21 ale rossonerilor, la care se adauga alte 21 de egaluri. Una dintre partidele importante din istoria confruntarilor directe a venit in anul de gratie 1986, cand Juventus invingea cu 1-0, iar Roma pierdea surprinzator cu Lecce. Era penultima etapa, iar la Torino mergea al 22-lea titlu.

Cu toate ca AC Milan se afla pe o panta ascendenta, ultimele doua egaluri i-au franat putin din elanul cu care ajunsese la doar doua puncte de Napoli, iar aceasta etapa pare decisiva pentru rossoneri. In caz ca pierd si napolentanii castiga, vor fi la 7 lungimi de locul doi, cu cinci etape pana la final. Juventus are 11 puncte avans fata de prima urmaritoare, asa ca aceasta partida ar trebui sa fie nimic mai mult sau mai putin de un nou pas in drumul catre campionat.

Echipe probabile:

Juventus: 3-5-2, Buffon; Peluso, Barzagli, Bonucci; Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Pogba, Asamoah; Marchisio; Vucinic

Antrenor: Antonio Conte

Indisponibili: Chiellini, Pepe, Giovinco, Anelka (accidentati)

AC Milan: 4-3-3, Abbiati; De Sciglio, Zapata, Mexes, Constant; Ambrosini, Montolivo, Muntari; El Shaawawy, Pazzini, Niang

Antrenor: Massimiliano Allegri

Indisponibili: De Jong (accidentat), Flamini, Balotelli (suspdentati)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “Avancronica Juventus – AC Milan”