Juventus – Livorno 2-0: leul basc revine la viata!

Llorente-Juventus-Livorno-2-0

Batea un vant cu iz de himera dinspre Roma si Juventus trebuia sa readuca echipa capitolina la realitate. Obiectiv in indeplinit in totalitate si Livorno este executata cu sange rece de un Fernando Llorente in zi de gratie. Echipa functioneaza la parametrii optimi in fata unui adversar care a mizat doar pe viteza lui Emeghara si putem afirma cu certitudine ca repetand evolutia asta pana la final nu vom mai avea emotii inutile. Juventus se impune prin joc si clasa superioara, fara “episoade controversate sarde”, fara a aborda masca ipocriziei romane si fara a da senzatia ca poate aluneca vreodata in deriva. Concluzia este ca luciditatea si abordarea cerebrala a urmatoarelor confruntari ne pot aduce doua trofee frumoase la finalul sezonului. Trebuie sa ne aduca! Doar suntem Juventus, nu bietii visatori romantici ai capitalei.

Buffon: 7

Are doua interventii de exceptie la Emeghara si Duncan. Salveaza astfel echipa din situatii neasteptat de dificile si contribuie decisiv la increderea coechipierilor si rezultatul final.

Caceres: 7

Deja nimeni nu se mai gandeste la absenta lui Barzagli si e doar meritul uruguayanului. Foarte atent la interventii, elegant si combativ, este un reper in apararea noastra. Fundasii  atat de cerebrali si constructivi in abordare sunt mai rar de gasit astazi. Din fericire noi il avem pe Martin. Nota finala suporta si o mica ajustare cu ocazia zilei sale de nastere. Nu una semnificativa insa. LA MULTI ANI, CACERES! Ani multi in tricoul alb-negru care te prinde atat de bine.

Bonucci: 6.5

Precis in pase si dublaje capitale. El este cel care il opreste pe Emeghara dintr-o actiune pe care scria gol. Dupa golul esential de la Lyon, Bonnie bifeaza inca un meci fructuos. Calitatea cu mingea la picior nu poate scapa ochiului avizat.

Chiellini: 6.5

In nota sa obisnuita…pur si simplu de netrecut! Fizic sau tactic este la fel de prezent in joc si rarele aparitii livorneze il zona sa definesc un tablou cat se poate de relevant. Giorgione e un fundas de mare clasa.

Lichtsteiner: 6

Impinge mult jocul prin efortul sau considerabil, incearca incursiuni pe spatiile din apararea toscana, dar nu ii reusesc prea multe. Rateaza ocazia unui gol la pasa lui Asamoah printr-o reluare defectuoasa si tot el prelungeste nefericit un balon in careul advers la pasa filtranta a lui Llorente si este lejer blocat.Ramane insa un punct fix in viziunea lui Conte datorita aportului defensiv si atitudinii razboinice incurabile.

Pogba: 6.5

Foarte important in jocul de constructie de la mijloc. Renunta la executiile tehnice exagerate si ajuta hotarat echipa pe faza de recuperare pentru a-l face uitat pe Vidal macar pentru un meci. Suturile se opresc de fiecare data intr-un adversar sau coechipier, insa evolutia lui Paul astazi a fost una de bun augur. Atingerile sale magice inca fac deliciul suporterilor de pe Juventus Stadium.

Pirlo: 6.5

Suficient de implicat in conditiile in care Di Carlo ii aseaza om in coasta. Reuseste sa aseze jocul asemeni unui dirijor de clasa, fara a se remarca insa prin ceva deosebit. Totusi LLorente marcheaza la unul din cornerele sale.

Marchisio: 6

Bun la acoperire si inchis culoarele intre linii, inca deficitar la manevra ofensiva. Joaca de multe ori la alibi cu pase sigure si simple. Doar pe final isi arata ruperile de ritm de alta data si da sperante suporterilor sai impatimiti. Evolutie peste media sa din ultima vreme, nu insa una demna de un titular al lui Juventus.

Asamoah: 6.5

Pozitiv, energic si foarte prezent la inchidere in zona sa. Gaseste o pasa foarte buna pentru Lichtsteiner pe care putea scrie gol. Elvetianul iroseste insa. Ghanezul e unul dintre cei mai constanti jucatori ai nostri si asta ii confera o nota mai mare. Eleganta il recomanda inca o data pentru alta pozitie, dar nu putem decat spera la rezolvarea acestei situatii in vara.

Tevez: 6

Cel mai apas dintre argentinieni nu abandoneaza lupta niciodata si fundasii toscani au simtit asta pe pielea lor. A combinat frumos cu partenerul sau basc din atac, fara a prinde una din zilele sale de glorie insa. Importanta sa e cruciala prin legatura permanenta pe care o face intre linia mediana si atac. Fara el manevra lui Juventus nu ar fi aceeasi.

Llorente: 7.5 OMUL MECIULUI!

Una dintre caracteristicile cele mai agreabile ale cuplului Tevez-Llorente este aceea ca forma slaba a unuia este imediat acoperita de inspiratia celuilalt. Meci de mare calitate reusit de Llorente si nu doar prin prisma celor doua goluri care au facut diferenta. Dupa o spirala descendenta apasatoare, Leul din Navarra redevine animalul de prada letal pe care il stim cu totii. Primul gol a fost unul superb, gol pe care tot el si l-a confectionat printr-un procedeu tehnic specific lui, unul dintre acele golazzo ce au menirea sa agite spiritele in tribune. Victoria ii apartine fara dubii si este laudabil si jocul prestat in folosul echipei  cu pase filtrante de calitate pentru un Tevez sau Lichtsteiner.

Vucinic, Giovinco: 5.5

Antonio Conte nu isi uita vechii protejati si le acorda din nou sansa de a evolua minute bune impreuna. Tot ce reusesc cei doi este sa ne determine sa ii apreciem si mai mult pe bravii Tevez sau Llorente. Atata neputinta si lipsa de inspiratie mai rar. Giovinco vrea mult dar nu are cu ce, in timp ce muntenegreanul plictiseste asistenta cu vesnicele sale executii inutile sau intarzieri interminabile ale fazei. In conditiile in care pe banca avem Osvaldo sau Quagliarella nu gasim oportun sa traim deziluzia perpetua a atacului de Disneyland de sezonul trecut.

Padoin: ?

Insuficient pentru notare!

Dedicam aceasta victorie lui Rudi Garcia si echipei sale de teatrali visatori. Le multumim ca au tinut in viata iluzia unei competitii si ii invitam sa guste otrava himerei agonizante pana la ultimul act. A nu fi confundat ultimul act cu ultimul meci. Matematica este uneori atat de cruda! La Udinese pentru victorie si reconfirmare, FORZA JUVENTUS!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 gânduri despre “Juventus – Livorno 2-0: leul basc revine la viata!”