La Multi Ani Giampiero Boniperti: „Juve draga mea, daruieste-mi Europa”

Boniperti implineste astazi 85 de Primaveri. poza @tuttosport
Boniperti implineste astazi 85 de Primaveri. poza @tuttosport

Atacantul și Presidentissimo echipei Juventus sărbătorește azi 85 ani, printre amintirile fara numar, dorintele sale sunt mereu vopsite în alb și negru.

Printre recorduri și numere (a se vedea cele 179 de goluri pentru Juventus) Giampiero Boniperti a construit o întreagă carieră. La inceput ca jucător și apoi ca președinte, din teren la birou cu aceeași idee în cap: mereu victoria. După cum chiar el spune: „La Juventus sa câștigi nu este important, este singurul lucru care contează.”  Mai mult decat un refren, O PORUNCA!

Dar măreția unui om, se vede în simplitatea cu care trăiește lucrurile cele mai comune. Cum este o zi de naștere. Astăzi Presidentissimo implineste 85 de ani. O varsta importanta chiar și pentru cineva care a sărbătorit campionate și trofee internaționale. „Da, eu chiar am  85 de ani …”, oftează Boniperti.

După câteva secunde de tăcere, incepe cu impetuozitatea sa obișnuită, alternând sinceritatea și ironia („Dacă mă gândesc înapoi la când aveam 28 de ani …”, râde)…. Dar si Juventus-ul actual este si al lui, aceasta echipa, a lui Antonio Conte, unul dintre elevii sai de care este atașat emoțional cel  mai mult, este si a lui.

Extras dintr-un interviu realizat de cei de la tuttosport:

[colored_box color=”eg. blue, green, grey, red, yellow”]

Presidentissimo, gândiți-va la un cadou pe care ati dori să il primiti langa cele 85 lumânări.
„Ei bine, mi-aș dori atât de multe lucruri, nici nu știti cat de multe lucruri inca imi mai doresc…. „

…..

După două campionate consecutive marele vis este Liga Campionilor.
„Desigur, ar fi la un cadou frumos de 85 ani. Dar … „.

Dar …
„Nu exagerați, nu este acesta momentul sa facem proclamații. Câștigarea Champions League ar fi ceva grozav, dar este important să nu se puna presiune pe antrenor și jucători. Așa că haideți să procedam cu calm, toată lumea. „

…..

[/colored_box]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 gânduri despre “La Multi Ani Giampiero Boniperti: „Juve draga mea, daruieste-mi Europa””