Avancronica Juventus – Pescara

Dupa dezamagirea de la Munchen, Juventus incearca sa isi refaca moralul contra una dintre cele mai slabe echipe din campionat. Este vorba de Pescara, la care instabilitatea a fost cuvantul de ordine inca dinaintea inceperii noului sezon. Plecare lui Zdenek Zeman la Roma a lasat rani adanci in ceea ce priveste filosofia de joc a echipei, care nu si-a revenit si din cauza plecarii unor jucatori care au pus umarul la promovare, precum Immobile sau Verratti. De atunci, s-au perindat pe banca echipei Giovanni Stroppa, Cristiano Bergodi si Cristian Bucchi, dar niciunul nu a parut capabil sa o redreseze pe Pescara.

Giovanni Stroppa a rezistat 14 partide ca principal. El a inceput cu un 4-3-3 ofensiv, tactica mostenita de la Zeman, dar si-a dat repede seama ca in Serie A, ca sa adopti acest sistem, trebuie sa ai calitate, ceea ce Pescara nu are tocmai. Astfel a trecut la 4-2-3-1, apoi la 3-5-2, dar nici asa nu a reusit prea multe, bilantul lui fiind de 11 puncte si o calificare de un tur in cupa interna. Bergodi i-a succedat pentru alte 15 infruntari, iar chiar in primele meciuri a fost eliminat din cupa, dar apoi a parut ca va reusi mai mult, in urma unui sir bun de 3 victorii din 4 confruntari. Acestea au venit in urma schimbarii sistemului, de la 3-5-2 la 4-3-1-2, insa in urmatoarele 8 dispute a reusit doar inca un punct, terminand cu un 5-3-2 extrem de defensiv. Frica a fost probabil unul dintre factorii esentiali in nereusita fostului antrenor din liga intai romanesca. In prezent, Cristian Bucchi, care are doar 36 de ani, antreneaza echipa. El a schimbat din nou sistemul si a revenit la origini, anume la 4-3-3 ofensiv, dat fiind faptul ca Pescara nu mai are nimic de pierdut, insa a inregistrat infrangeri pe linie, 3 la numar. Cu 8 etape inainte de final, castigatoarea editiei trecute de Serie B se afla la 6 lungimi de Genoa, clasata pe ultimul loc neretrogradabil, iar misiunea pare imposibila.

Pe langa forma infioratoare, oponentii de astazi ai lui Juventus au aproape o echipa de indisponibili, printre care si Weiss, D’Agostino si Celik, primii trei marcatori, chiar daca cu 9 goluri impreuna. La Juventus, Barzagli si Chiellini sunt suspendati, asa ca este de asteptat ca Marrone si Peluso sa le ia locurile. Vidal si Licht absenteaza din returul cu Bayern, asa ca vor intra din primul minut, in timp ce Marchisio s-ar putea sa fie odihnit. Alt amanunt interesant este ca Simone Padoin, Andrea Pirlo, Alessandro Matri si Paolo De Ceglie sunt la un cartonas galben distanta de suspendare.

Statistica arata o superioritatea clara a Batranei Doamne, care conduce cu 9 victorii, 2 egaluri si 2 infrangeri in prima liga italiana. Prima intalnire a survenit in 1978, cand Fanna si Bettega replicau golului lui Nobili si isi ajutau echipa sa castige cu 2-1, intr-o stagiune in care care bianconeri cucereau al optsprezecelea titlu din palmares.

Echipe probabile

Juventus: 3-5-2, Buffon; Bonucci, Marrone, Peluso; Asamoah, Pogba, Vidal, Pirlo, Lichtsteiner; Vucinic, Matri

Antrenor: Antonio Conte

Indisponibili: Pepe, Bendtner, Isla, Caceres (accidentati), Barzagli, Chiellini (suspendati)

Pescara: 4-3-3, Pelizzoli; Zanon, Kroldrup, Cosic, Modesto; Blasi, Togni, Cascione; Sculli, Sforzini, Quintero

Antrenor: Cristian Bucchi

Indisponibili: Vukusic, Balzano, Zauri, Boccheti, Gaetano D’Agostino, Weiss (accidentati), Celik (suspendat)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “Avancronica Juventus – Pescara”