Genoa – Juventus 0-2 : Pogba readuce lucrurile la normal!

59a0ef0b1e1c8f474eb3a5a9a33ce306-kBFF-U106013496912543tB-700x394@LaStampa.it

O prima victorie tardiva in cea de-a patra etapa a Serie A pentru Juventus, dar un succes care dublat de rezultatul de la Manchester genereaza confortul mental necesar pentru a continua trasa ascendenta. Echipa lui Allegri prezinta inca multe carente la constructie, dar invidivualitati gen Pereyra sau Cuadrado au fost decisive intr-o confruntare fizico-tactica de mare angajament. Juventus a stiut sa absoarba elanul de inceput de meci al grifonilor si a punctat in momente cheie fara a mai irosi oportunitati importante cum s-a intamplat in partidele de pe teren propriu. Meciul a fost controlat perfect de la un capat la altul printr-o organizare defensiva solida si initiative personale ofensive de succes. Rezultatul final premiaza echipa mai matura, mai concentrata si mai implicata in joc. Cele 3 puncte erau fundamentale la Genoa si Juventus a indeplinit obiectivul capital.

Buffon: 6 

Gigi nu este incercat prea mult de atacul genovan si dupa evolutia fantastica de la Manchester are o dupa-amiaza linistita. Rareori chemat in cauza, se rezuma la evolutia sigura obisnuita ce da incredere apararii.

Lichtsteiner: 6

Are o interventie stangace la o degajare si Laxalt putea genera pericol in careul nostru, dar in rest se achita onorabil de sarcinile defensive.

Barzagli: 6

Fizic nu mai pare a fi in cea mai buna forma a sa, dar plasamentul si forta il ajuta in duelurile directe. Pana la intrarea in teren a lui Pandev Genoa nu a avut un atacant adevarat de careu, iar asta s-a vazut in usurinta cu care centralii nostri au anihilat actiunile adversarilor.

Chiellini: 6.5

Exact si hotarat in interventii, urca foarte curajos in atac pe spatiile avute si scoate penaltyul transformat de Pogba. Unul dintre oamenii importanti ai partidei.

Evra: 6.5

Actiunile sale in viteza si calitatea tehnica impresioneaza si la 34 de ani. In banda sa se duc cele mai multe atacuri si conlucrarea cu Pereyra se dovedeste a fi foarte benefica. Permanent prezent la intalnirea cu balonul pe ambele faze si foarte exact in schimburile de pase.

Sturaro: 6

Este un adevarat luptator si e clar ca avea ceva de demonstrat in prima deplasare impotriva fostei echipe. Exact la recuperare in fata apararii, nu ii permite lui Perotti sa dicteze jocul asa cum argentinianul si-ar fi dorit. O prestatie calitativa din punct de vedere tactic si agonistic.

 Lemina: 6

Pare un Sturaro francofon gabonezul si de multe ori actioneaza impreuna cu acesta pentru a neutraliza initiativele genoveze. El este cel care ii ofera pasa verticala lui Pereyra inainte de assistul „tucumanului” pentru Pogba. Prima prestatie pozitiva ce denota siguranta nativa.

Pogba: 7.5 OMUL MECIULUI!

Merita aceasta titulatura pentru ca a fost incisiv si decisiv in momentele cheie ale meciului. Mai intai cu acel „inserimento” inteligent la pasa lui Pereyra din care a rezultat primul gol si ulterior prin transformarea sigura a penaltyului. Ambele goluri il au ca protagonist si implicarea portarului Lamanna in prima reusita nu ii stirbeste francezului din merite. Nu este inca acel 10 decisiv care sa conduca jocul, dar cand ambele goluri sunt opera sa merita votul pozitiv.

Pogba

Cuadrado: 7

Fara cele doua reusite ale lui Pogba ar fi fost cel mai bun de pe teren cu siguranta. Este excesiv de insistent cu actiunile individuale, dar cand acestea ii reusesc ridica asistenta in picioare. Un adversar ramas unu-la-unu cu fantezistul columbian este victima sigura si tehnica sa de a depasi adversarul aduce permanent  superioritate temporara. Laxalt a fost victima predilecta a lui Cuadrado in aceasta dupa-amiaza, dar Izzo a platit pretul cel mai scump fiind eliminat la o explozie letala a aripii bianconere. E un jucator de care aveam clar nevoie!

1694653-35891540-2560-1440

Mandzukic: 5.5

Lent si neinspirat, rateaza o ocazie foarte buna cand intarzie finalizarea singur cu portarul si este blocat de Burdisso. Apoi intercepteaza norocos un balon si scapat singur cu Lamanna suteaza din nou defectuos. Golul de la City este o exceptie, dar croatul pare un jucator total iesit din forma.

Morata: ?

Evolueaza doar primele 21 de minute foarte sters insa are putine mingi care sa il evidentieze. Insuficient pentru notare.

Pereyra: 7

Se arata mult mai implicat si dinamic decat Morata. Tehnica sa individuala este arma de baza in constructia lui Juventus alaturi de sprinturile lui Cuadrado. Inventeaza un assist fantastic pentru Pogba si demonstreaza ca poate o pozitie de titular i s-ar potrivi mult mai bine. In centru sau in banda ofera evolutii constante de un bun nivel si Allegri are o varianta de lux la dispozitie indiferent de sistem.

Hernanes, Zaza: ? 

Insuficient pentru notare.

Orice alta varianta decat victoria ar fi adancit periculos criza in vestiarul lui Juventus si nu trebuie ignorata presiunea sub care au evoluat elevii lui Max Allegri. Am dobandit maxim de puncte pe un teren foarte dificil si am recapatat convingerea ca debutul ezitant poate fi depasit din acest moment. Pe de alta parte nu trebuiesc neglijate problemele vizibile de constructie ale echipei. Jocul inca nu se dezvolta rapid si penetrant in toate zonele terenului, echipa depinzand prea mult de inventiile personale ale unui impetuos Cuadrado. Pogba nu este un play-maker veritabil si nici Hernanes nu poate fi considerat noul Pirlo. In acest caz ii revine lui Allegri greaua responsabilitate de a lega jocul si a genera relatii durabile  intre compartimente in incercarea de a depasi hotarator pana si cele mai aglomerate defensive adverse. Juventus a invins in fata unui City avantat si a unei echipa a grifonului generoasa ofensiv, dar a avut dificultati mari cu pasivele Chievo sau Udinese. Urmeaza meciul cu Frosinone si dupa etapa a cincea un 7 la numarul de puncte in clasament este OBLIGATORIU!

FORZA JUVENTUS!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *