Ha pareggiato il Cesena!

Cesena

Juventus a reusit in aceasta seara exact ceea ce si-a propus probabil: SA TINA IN CARTI PE AS ROMA! O prestatie ce invoca cel mai crunt incub “delnerian” dintr-o epoca uitata din fericire. Nimeni nu ar fi putut concepe o astfel de manifestare fatisa a indolentei si superficialitatii inainte de fluierul de inceput. Si totusi nalucile din teren purtau tricouri originale Nike cu insciptii de gen Vidal, Bonucci, Pirlo, Llorente, Pogba sau Evra. De la nevinovatul Ogbonna nu cerem imposibilul, el este doar o victima a circumstantelor si ambitiilor lipsite de luciditate din alte perioade. Am fost martorii unui festival grotesc de erori neprovocate, marcaje demne de Segunda Division si implicare tipica pentru Divizia A! Singurii fotbalisti din teren au fost Gigi Buffon care a scos tot ceea ce se putea scoate si Alvaro Morata caruia ii adresam un calduros titlu de “OMUL MECIULUI” in conditiile in care a fost singurul ce a coborat pe gazonul artificial al Cesenei fara sa prezinte si o evolutie artificiala. Gol si pasa de gol, de data asta cu merite de netagaduit. BRAVO, ALVARO!

FBL-ITA-SERIEA-JUVENTUS-PARMA

Bonucci si “omologul granata” cu radacini nigeriene nu au reusit tot meciul sa tina frau unui “dulap bosniac” incompatibil cu acest sport, a carui singura calitate este dimensiunea impresionanta. Spre deosebire de Llorente insa, bosniacul nu a ars in van caloriile si a marcat un gol la a cata oare greseala individuala a torinezilor? Am invitat minuscula Cesena in preajma careului nostru si doar limitele clare ale adversarului au impiedicat o infrangere de proportii a multiplei campioane care suntem. Nu trebuiesc cautate scuze si cele 7 puncte ecart fata de Roma reprezinta in aceste conditii un avantaj nesperat, nu o garantie perpetua! Nici Roma sau Napoli nu au impresionat astazi, adevarat, dar starea deplorabila a adversarilor nu poate fi o justificare pentru neseriozitate si lipsa de concentrare. JUVENTUS ESTE O ECHIPA A ITALIEI, DAR TREBUIE SA REPREZINTE O FRESCA APARTE! Sa intareasca imaginea de “oaza a fotbalului modern in peninsula”, sa se separe de plutonul dominat de mediocritate si neputinta. In aceasta seara insa Juventus nu a aratat nimic din toate acestea. A fost doar o echipa coborata pe un gazon deplorabil pentru a presta un fotbal de aceeasi factura. Iar Cesena, minuscula si naiva, a reusit un rezultat nesperat.

Tonul poate parea unul excesiv de tragic, insa scopul nostru, nu trebuie uitat, este recucerirea Europei! Titlul in Italia il vom castiga fara dubii si anul acesta! Insa acest gen de partide fac nota discordanta cu adversarele din Liga, care par adevarate masini de fotbal viteza ce nu iarta nicio oportunitate de a-si etala superioritatea indubitabila impotriva oricarui oponent.  Iar noi in Liga ne luptam cu Bayern, nu cu AS ROMA! Evolutia inseamna a face un pas inainte constant, nu a te cantona in obiceiurile neproductive ale trecutului. Iar Juventus momentan nu prezinta atitudinea europeana, lucru cel putin ingrijorator. Pentru ca un Brienza, un Djuric sau un Defrel esueaza naiv cu nesiguranta unui incepator, insa Marco Reus nu o va face! Daca locurile in clasament nu conteaza absolut deloc in Serie A, DE CE AR FACE-O IN CHAMPIONS LEAGUE? Tema de gandire pentru Max Allegri si elevii sai repetenti astazi la materia de baza, fotbalul.

Allegri

Nu sunt multe lucruri de notat ca aspecte pozitive in afara de profesionalismul lui Morata si meciul 200 bifat cu gol al lui Claudio Marchisio. In rest sunt figuri ale absurdului intr-un neant al neputintei colosale. Putem nazui ca Juventus se va motiva suplimentar in fata unui adversar superior calitativ, pusi in fata unui obiectiv esential. Putem invoca jocuri de culise, mafia pariurilor, conservarea fortelor. Putem alege sa uitam acest meci in finalul glorios din Mai, putem face asta! Nu putem insa uita ca NOI SUNTEM JUVENTUS si astfel de derapaje totale sunt nedemne de simbolistica bianconera. Au fost mii de suporteri care au facut deplasarea pentru a fi si ei la randul lor martorii unei farse inscenate sau nu. Se poate vorbi de un regizor ocult, de o implicare nefasta a factorului financiar, se pot lansa ipoteze diverse. Suporterii insa traiesc visul meci de meci, la fel cum un amant traieste sublimul sarut cu sarut, fara a sarbatori la final doar rezultatul pasiunii. Pasiunea insasi este scopul, iar Juventus astazi a dezamagit total!

Vidal 2

Maestre Pirlo, maestre Vidal, va iubim din toata inima si veti ramane la loc de cinste etern! Va rugam insa cu o pasiune pe care astazi ne-ati tradat-o…NU MAI FALSATI NOTELE! MUZICA ESTE ATAT DE FRUMOASA!

                                                              FORZA JUVENTUS!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 gânduri despre “Ha pareggiato il Cesena!”