Juventus – Hellas Verona 2-1: victorie logica!

Fernando-Llorente-Juventus-Hellas

Juventus avea nevoie de 3 puncte obligatorii in aceasta dupa amiaza si logica hartiei a coincis din fericire cu rezultatul final. O victorie cu 2-1, mai clara decat o arata scorul, insa cu aceleasi probleme in concretizarea oportunitatilor avute. Si nu au fost putine! Atat Tevez cat si Pogba sau Vidal au avut o evolutie foarte consistenta, insa permanent s-a intarziat nejustificat finalizarea in favoarea unui dribling in plus sau unei pase neinspirate. Rezultatul a fost un meci in care am stat cu sufletul la gura pana la final, cunoscuta fiind nesansa noastra maladiva. Aceste situatii trebuiesc evitate pe viitor. Jocul elaborat excesiv nu este solutia de fiecare data si ne amintim cu toti de seria de egaluri interminabile ale lui Conte din primul sezon. Cateodata un sut sanatos si un joc direct dau mai multe satisfactii. S-au incercat si finalizari personale, dar de la distante mari si nu in momentele cele mai propice. Cu cat corectam mai repede aceasta hiba cu atat vom sta mai linistiti in Liga Campionilor, acolo unde fiecare ratare conteaza.

Storari: 6

Nu a avut prea multe interventii si nu poate fi acuzat de golul primit. In rest de achita de indatoririle sale cu profesionalism.

Barzagli: 7

Ca intotdeauna este liderul apararii si plasamentul sau exceptional ne salveaza din doua situatii critice la contrele celor de la Hellas. Sta bine pe picioare, calculeaza perfect traiectoriile in aer si confera siguranta compartimentului sau.

Bonucci: 6.5

Hotarat si razboinic in fiecare interventie. Nu iarta pe nimeni si atacantii adversi au simtit asta. Ca de obicei gaseste timp pentru o pasa de gol si puncteaza si in atac in postura de assist-man la golul lui Tevez.

Ogbonna: 5.5

Este primult vinovat la golul veronezilor. Arunca inutil  in corner o minge pe care o putea plasa cu foarte mult calm unui alt coechipier fara a fi pus sub mare presiune. Are si cateva interventii utile, dar este confuz si ezitant in restul timpului. Momentan nu poate fi inlocuitorul lui Chiellini decat in meciuri cu adversari medii.

Isla : 6

Poarta o parte din vina golului lui Cacciatore, dar in rest face o partida buna, fiind mereu prezent la manevrele ofensive. Viteza buna, initiativa si mult travaliu.Este in crestere de forma si se vede asta.  Are si o ocazie buna pe final la o demarcare, cu un sut in plasa laterala.

Vidal: 6.5

Recuperatorul de exceptie din el isi face din nou datoria si pune imensa presiune pe adversari. Decisiv la constructie, este un pilon de baza in echipa lui Conte. Exagereaza si el cu incercarile de patrundere frontale, dar este autorul assistului perfect pentru Llorente de la golul 2.

Pirlo: 5.5

Sufera foarte mult de pe urma marcajului om la om al lui Jorginho si este aproape invizibil. Se remarca doar la frumoasa lovitura libera inainte de schimbare.Prea putin pentru geniul nostru!

Pogba: 6

Ar fi meritat o nota mai mare pentru implicarea in joc si calitatile tehnice aratate, dar este exagerat de individualist in fata portii si strica oportunitati imense. Titularizarea i-a luat putin mintile si trebuie sa inteleaga conceptul de echipa. Sutul din final insa este unul demn de de generic.

Asamoah: 5.5

Rar reuseste ceva notabil in flancul sau si majoritatea actiunilor se petrec in dreapta, unde Isla si Vidal conlucreaza mult mai bine. Incearca acelasi dribling de fiecare data si nu mai pacaleste pe nimeni. Nu trebuie criticat prea dur insa, este eternul sacrificat in banda.

Geronimo: 7 OMUL MECIULUI!

Apasul este in mod clar cel mai bun atacant al nostru si noul lider al echipei. Efortul sau generos este intrecut doar de sclipitoarea tehnica, iar jocul combinativ de top si finalizarile explozive sunt deja marca inregistrata. Marcheaza un gol de vis cu un sut fulgerator la coltul lung dintr-o pozitie grea si rateaza “doppietta” de putin cand dupa o noua lovitura de tun mingea refuza agonizant sa intre in poarta. Este cel mai bun transfer al lui Juventus si un pericol iminent pentru adversari.

Llorente: 6.5

Are nevoie de o singura repriza si marcheaza primul sau gol pentru Juventus prin procedeul sau favorit, cu capul. Este clar un atacant de careu tipic si acolo va da cele mai bune rezultate. Nu se intrezaresc problemele de adaptare atat de trambitate si are un joc bun in cadrul echipei, punandu-si colegii  de cateva ori in situatii bune de a marca. Combina bine atat cu Bonucci cat si cu Pogba sau Tevez si coboara si la faza defensiva. Felicitari pentru prima reusita! Asteptam mai multe!

Vucinic: 5

Trezit in minutul 65 si introdus in locul lui LLorente. Nu pare mai vioi decat de obicei si in afara unei pase bune pentru sutul  lui Isla nu contribuie cu nimic util. Reuseste insa sa piarda toate duelurile unu-la-unu si sa trateze poarta cu spatele chiar din careu . Lent, neinspirat si nervos. Printre alte reusite enumeram si un cartonas galben stupid la o reactie nervoasa fara sens.

Giovinco: 6

Nu are mult timp la dispozitie, insa se arata la minge, are mult entuziasm si finalizeaza cu un sut bun o frumoasa actiune personala  in banda dreapta. Poate fi o idee buna pe finaluri de meci introducerea sa in conditiile unor spatii largi.

Marchisio:6

Sigur la recuperare, solid aport fizic si apare si la finalizare spre final. O evolutie promitatoare dupa perioada de recuperare.

Suntem in cursa pentru Scudetto cu alte 5 echipe momentan si nu trebuie facut niciun pas gresit. Meciurile directe vor fi esentiale anul acesta pentru ca diferenta intre top 5 si celelalte este sesizabila. Punctele pierdute pe parcurs vor cantari enorm si vom avea nevoie de tot lotul pentru a intreprinde o campanie buna pe toate cele trei fronturi. Cu mai multa siguranta la finalizare si un joc colectiv de exceptie putem invinge orice adversar din Italia sau Europa. Trebuie sa credem in noi!  FORZA JUVENTUS!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

24 gânduri despre “Juventus – Hellas Verona 2-1: victorie logica!”